Glad tjej som ler.

Anpassad gymnasieskola

Skratten du får med dina arbetskamrater när ni packar upp varor tillsammans på butikslagret. Knepen bakom en riktigt god kycklinggryta. Sådant kan du inte läsa dig till i en bok. Det måste du uppleva. I verkligheten, på en riktig arbetsplats.

Det får du göra hos oss. Utbildningen är fyraårig och vänder sig till dig som gått anpassad grundskola. Utbildningen inleds med ett basår, där du får grundkunskaper och prova på APL inom olika sektorer inom handelsbranschen. Efter basåret blir du lärling där hälften av utbildningen sker i skolan och hälften ute på en eller flera arbetsplatser.

Målet med utbildningarna är att du ska växa som människa, göra saker du är intresserad av och få fyra roliga och utvecklande år. Hälften av utbildningen sker ute på en arbetsplats för att du ska vara ordentligt förberedd när du sedan kommer ut i arbetslivet. På skolan läser du de gemensamma ämnena som till exempel svenska, engelska och matematik.

Administration, handel och varuhantering

Vi erbjuder administration, handel och varuhantering och du får en individuell studieplan utifrån dina behov med ett personligt utformat schema. Det här är inriktningen för dig som vill jobba med alltifrån att stå i butik till att sköta posthanteringen på ett kontor.

Du får kunskaper om bland annat administration, praktisk marknadsföring, försäljning, logistik och dokumentation. Dessutom lär du dig kommunikation och kundservice. Efter utbildningen är du förberedd för att arbeta på till exempel ett kontor, i en affär eller på ett varulager.

Fredrik Hallberg, programansvarig

fredrik.hallberg@norrkoping.se

072-468 34 48

Se filmen och lär dig mer om vad APL innebär